nuffnang

Jumaat, 24 September 2010

Trip-Trip Bot Pantai Remis

Perairan Perak adalah antara lokasi memancing yang menjadi pilihan kegemaran saya. Pertamanya kerana saya dapat memancing dengan kawan-kawan saya dari Ipoh. Keduanya adalah kerana faktor tekong bot dari Pantai Remis ( Ah Soon ) sangat memberikan kerjasama yang baik dan memahami kehendak kita sebagai pemancing. Sebab utama kerjasama tekong ini adalah kerana beliau dan awak-awak adalah pemancing. Dari itu mereka akan mencari lubuk lain sekiranya tiada ikan diperolehi tanpa perlu didesak oleh pemancing untuk mengubah bot kelokasi lain apabila tidak mendapat ikan.

Seperkara lagi, kami tidak pernah pulang hampa apabila keluar memancing dengan bot dari Pantai Remis ini. Pelbagai spesis ikan dapat diperolehi dan hasil jualan ikan memang lebih dari pulang modal.

Antara pemancing yang setia mengikuti trip dengan bot ini adalah Cikgu Bard, Cikgu Ujis, Cikgu Caom, Cikgu Fadzil, Fauzi DO, Sri Thambi dari Ipoh. Dari Alor Setar saya (ALI), Jo Ark, Jat Emas, Aimmy dan Pak Long Bri.

Dipaparkan koleksi gambar-gambar trip-trip memancing dengan bot dari Pantai Remis ini yang dibekalkan oleh Cikgu Badrol ( Yang Tercapai Hajat Untuk Memancing Kerapu Boron 12.66kg ) diperairan Perak....

10 ulasan:

  1. Badrol Hasni Abdullah Sani24 September 2010 8:33 PG

    Salam Ali..bila plak kita nak pi gasak ikan sama2 ni..lama dah tak turun ngan hang...
    Alhamdulillah la tercapai hasrat aku nak menaikkan kerapu 'boron' tahun..semoga ini menjadi permulaan kepada usaha menaikkan 'boron' yg lebih besar lagi..hehehe..tq

    BalasPadam
  2. Masalah....aku pi hang tak pi...hang pi aku tak pi... tu yang kacau ni. 8/10 aku pi Penang hang tak pi lak. set pi Adang deepavali ni la. Hang racun group ASIA Team naaa...

    BalasPadam
  3. Bard...ha...ni, 29/10 trip Adang dengan Jo Ark ada 3 tempat kosong. Hang ajak Pengerusi ngan DO @ Caom ikut pi....Jom....

    BalasPadam
  4. Badrol Hasni Abdullah Sani26 September 2010 10:36 PG

    Hahaha..Baguih3.. mcmana nak pi sama klu mcm tu.. Sampai bila pun takleh pi sama....
    29/10..?? tengok la..lpas trip 1-3 Okt ni aku kna rest jap..anak nak SPM.. Lpas tu kita set lain.. InsyaAllah tak k mana klu umur panjang ada rezeki kita bleh mancing sama pasni...

    BalasPadam
  5. aaarrrr...Bard, Jom adang 29/10 utk 4h 3m. Atau Deepavali kita set 1 trip...

    BalasPadam
  6. Salam tuan ali.......lama tak dengak habak

    BalasPadam
  7. ZJ...hang pun lama menyepi....Baru2 ni pi Pulau Jarak dengan BARD dan Ujis....seronok dapat mancing dengan kawan-kawan ni.... ha...hang jom le mancing cuti sekolah ni.... Aku arrange kat area Langkawi kalau mau....

    BalasPadam
  8. tumpang tanya, ni naik kat pantai remis perak ke?
    boleh bagi maklumat tekong tak?

    BalasPadam
  9. Tanpa Nama - Sila majukan e-mail saudara untuk saya salurkan no. hp tekong dan serba sedikit panduan. TQVM

    BalasPadam
  10. aemintech@yahoo.com
    tima kaseh byk.

    BalasPadam

Sila Komen Disini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...